King of Tokyo: Power Up!

Ook King of Tokyo, wat we vorig jaar uit Essen meebrachten, is een spel dat je zeker eens een keertje moet proberen, mocht je dit nog steeds niet gedaan hebben. Met deze King of Tokyo: Power Up! komt uitgeverij Iello met een eerste uitbreiding.

De evolutiekaarten van The King.

Na het gebruikelijk kiezen van het monster waarmee je wilt spelen, krijgt elke speler 8 evolutiekaarten die overeenkomen met het monster dat je gekozen hebt. Je schudt deze kaarten en je maakt zo een eigen deck. Nadat je aan de beurt bent geweest, en als je 3 hartjes hebt gedobbeld, mag je 1 evolutiekaart trekken en op hand nemen. Dit kan ook in Tokyo, dus deze keer ben je wel iets met hartjes in de stad.

De inhoud van de uitbreiding.

Eender wanneer mag een speler een evolutiekaart open spelen. Deze kaarten kunnen tijdelijk zijn, kunnen een éénmalige bonus opleveren, terwijl anderen permanent zijn. Zo zijn er bepaalde evolutiekaarten die je toelaten om een dobbelsteen van waarde te wijzigen bij elke beurt. Zulke evolutiekaart laat ook zien of een monster een mutant, een indringer of een robot is. Wat dat precies is, weet nog niemand. Dat is namelijk al een optie voor een toekomstige uitbreiding.

Er zijn enkele varianten mogelijk met deze uitbreiding : de spelers starten met een willekeurige evolutiekaart vanaf het begin, of trekken 2 kaarten en kiezen er één uit die ze willen houden, of trek een set van kaarten, enz ... Eender welke variant je kiest, het doel blijft identiek met die van het basisspel : behaal 20 punten of blijf als laatste speler over.

De doos van de uitbreiding is haast even groot als die van het basisspel.
O ja, we vinden ook nog 1 extra monster in de doos : Pandakaï!

Deze uitbreiding werd geschonken door Iello en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts