Schafe scheuchen

Een spel met een titel die je best niet te vaak na mekaar uitspreekt als je al een paar Duvels op hebt. Je medespelers kunnen best wel jou vochtige ziektekiemen missen op hun aangezicht. Maar hoogst waarschijnlijk is het doelpubliek van Schafe scheuchen geen bierdrinker. Alhoewel de jeugd van tegenwoordig.

Het speelmateriaal ziet er erg mooi uit.


Het zonnetje schijnt weer stralend aan de staalblauwe hemel na een regenachtige dag. De schaapsherder kan zijn schaapjes weer hun ding laten doen op de sappige groene weides. Niet alleen de herder, maar ook de herdershond, zal bepalen welke weg de schapen zullen bewandelen.

Op het einde van de dag, als de zon langzaam onder de horizon zakt, is het plezier gedaan voor de wollige beestjes. Ze mogen terug op stal, en dan kunnen we zien welke schapen de meeste sappige grassprieten gegeten hebben.

Schaapjes in de wei.


Dit is een spannend dobbelspel voor kinderen vanaf 5 jaar. Voornamelijk de oog-hand-coördinatie en het leren tellen zal hier gestimuleerd worden. Daarnaast bevatten de spelregels ook nog een soort van extra regel die het spel iets meer tactisch kan maken, waardoor kinderen van 7 à 8 jaar dit spel ook nog uitdagend vinden.

Dit spel werd geschonken door Logis en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 30 minuten




Reacties

Populaire posts