Urbania

De stad is een puinhoop en vele gebouwen zijn dringend aan herstelling toe. Er zijn 45 gebouwen die gemaakt moeten worden, en het is uw taak om project managers en bouwvakkers aan te nemen die deze klus moeten klaren.

Zodra er een wijk van de stad bijna volledig hersteld is, of wanneer de project managers te duur worden om in te huren, is dit een teken dat het spel bijna gedaan is. Dan zal er nog één rondje gespeeld worden om te zien wie de meeste punten heeft gescoord.


Tijdens je beurt, mag je 2 acties uitvoeren. Je hebt echter wel de keuze uit 4 verschillende acties:

* Ten eerste mag je 2 kaarten opnemen. Met deze kaarten kan je gebouwen zetten en project managers inhuren, of je kan ook project kaarten kiezen, die je punten op het einde van het spel opleveren.
* Ten tweede mag je een gebouw rechtzetten. Je kiest eender welk gebouw aangrenzend aan een reeds opgetrokken gebouw en je betaald de constructiekosten hiervoor. Zodra het gebouw recht staat, scoor je hiervoor punten en heb je de mogelijkheid om een kaart te trekken gebaseerd op wat er op de gebouwentegel staat.



* Ten derde mag je een project manager inhuren. Er zijn project managers voor elk soort van gebouw. Hierdoor kan je punten scoren op het einde van een ronde, afhankelijk van hoeveel gebouwen waarin die project manager expert is, je gezet hebt.
* Tot slot mag je een project van op hand selecteren om te spelen. In totaal mag je dat 3 keer doen gedurende het hele spel. Hierdoor krijg je ook punten op het einde van het spel, afhankelijk van wat er op die kaart staat.

Dit spel werd geschonken door Mayfair en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 5
Speelduur : 45 minuten
Leeftijd : vanaf 10 jaar


Reacties

Populaire posts