CV

Dit is niet een spel over een centrale verwarming, maar over je Curriculum Vitea. In CV zal je de levensloop van een bepaald karakter controleren, en je zult keuzes maken over vrienden, relaties, je werk en activiteiten.

De spelverloop lijkt een beetje op Yahtzee, namelijk dobbelen en herdobbelen van dobbelstenen. De spelers trachten om setjes met symbolen te dobbelen waardoor ze recht hebben om kaarten te verkrijgen. Elke ronde zullen deze kaarten voordelen opleveren, zoals nieuwe symbolen en speciale mogelijkheden. Op het einde van het spel zal elk type van kaart punten opleveren voor de speler.


Wat zou er gebeurd zijn indien .... Die vraag zullen sommigen van ons al vaak gesteld hebben.  Heb jij je nooit afgevraagd wie je nu zou zijn, mocht je vroeger volledig andere keuzes gemaakt zou hebben ? Hoe zou jij je leven leiden, mocht alles opnieuw te kiezen was ? Zou je een magier zijn, of zou je de wereld rondreizen, of ... Of misschien wil je veel geld verdienen en is je doel om miljardair te worden ?


In deze CV is alles mogelijk : een droomjob, nieuwe relaties en vaardigheden ... jij kunt zijn wie je maar wilt. Precies een spel gemaakt door Emiel Ratelband! Bouw je geschiedenis stap voor stap op, en op het einde van het spel zal je een uniek set kaarten hebben : jouw CV. De speler die er het beste in slaagt om zijn levensdoelen te bereiken zal de winnaar zijn.

Dit spel werd geschonken door Granna en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 1 uur
 

Reacties

Populaire posts